Matlagingsteknikker

Oppskriftene i kokeboka tar for seg ulike matlagingsteknikker. Nedenfor følger en oversikt over ulike teknikker og eksempler på hvilke oppskrifter i kokeboka disse brukes. På matopedia.no kan du også finne instruksjonsfilmer som tar for seg mange av de ulike matlagingsteknikkene.

Matlagingsteknikk

Oppskrift

Bunnjevning

Hvis saus

Toppjevning

Fiskesuppe

Potetmelsjevning

Rødgrøt

Purésuppe

Tomatsuppe

Oppdeling av kylling

Slik deler du en kylling

Rensing og filetering av fisk

Slik renser og fileterer du fisk

Trekking av kjøtt

Ferskt kjøtt og suppe

Trekking av fisk

Kokt laks

Steke fisk i ovn (ovnsbakt fisk)

Ørret i form

Steking av kjøtt (strimler)

Svinekjøtt sweet and sour

Steking av kjøttdeig

Chili con carne

Spe kjøttdeig til kjøttkaker

Kjøtt kaker i brun saus

Spe medisterdeig til farse

Julekrydrede medisterboller

Koking av poteter

Koking av poteter

Koking av ris

Koking av ris

Woking

Svinekjøtt sweet and sour

Panering

Hjemmelagde fiskepinner

Bruk av gelatin

Bærfromasj

Kutting av grønnsaker

Grønnsaksuppe

Kutting av løk

 

Smuldre smør og mel

Sconespinner

Baking med bakepulver

Scones med havregryn

Baking med natron

Kefirkake

Baking med gjær

Grovbrød

Emulgering

Majones

Lage grateng

Fiskegrateng

Stivpiske eggehviter

Pavlova

Kaker i form

Eplekake

Piske eggedosis

Sukkerbrød

Røre smør og sukker hvitt

Marmorkake

Koking av egg

Koking av egg

Egg som tykner

Vaniljekrem

Egg som binder

Pannekaker

Egg som hevemiddel

Sukkerbrød