Slik bruker du appen Digitalt papir

I «Matopedia» benyttes en nyvinning som kalles Digitalt papir. Det vil si at enkelte sider i bøkene inneholder videoer som blir synlige ved bruk av appen «Matopedia» som kan lastes ned gratis via AppStore eller GooglePlay. Dette skaper variasjon i læringsformen og treffer elevene på arenaer de allerede er godt kjent med. Sider med digitalt innhold er markert med et eget symbol.

Første steg

Dersom du ønsker å benytte deg av appen Digitalt papir enten i undervisningen eller direkte til elevene er første steg på veien å laste ned appen, eller få elevene til å gjøre det. Her finner du link til nedlastning via AppStore eller GooglePlay.

Trykk her for å komme til appen i appstore. 

Trykk her for å komme til appen til GooglePlay.

Andre steg

Når appen er lastet ned kan du enten spille av filmene via nettbrett eller telefon som kobles til skjerm i klasserommet. Eller du kan gi elevene spesifikke sider de skal se på til neste time. Er temaet gjærbakst kan man for eksempel anbefale en film som viser ulike baketips.

Filmfremvisning

For å illustrere nøyaktig hvordan man går frem for å bruke appen har vi laget en kort introduksjonsfilm som kan være grei å se. Du finner filmen i bildet helt øverst i denne artikkelen. Den viser hvordan man leser av bildene, endrer til ulike moduser og hvordan man kan både pause og spole i filmene.

For øvrige spørsmål kan vi kontaktes på skole@oek.no