Bidos

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 712 dl vann
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 12 stk løk
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger.
  2. Kok opp kjøttbuljongen i en kjele og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og bruk en skje til å fjerne skummet som danner seg på overflaten.
  3. La kjøttet trekke i ca. 30 minutter.
  4. Vask og skrell potetene og del dem i ganske store biter. Skrell gulrøttene og skjær dem i tykke skiver. Skrell og hakk løken. Snitt purren i to på langs, skyll godt mellom lagene og skjær den i ringer.
  5. Ha potetene og grønnsakene i gryta og kok dem til de er møre, i 12-15 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Vil du ha en mørkere saus, kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.