Bliniser

Ingredienser

Bliniser:

  • 150 g bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk egg
  • 2 ss lettrømme
  • 114 dl melk
  • 2 ss olje til steking

Topping:

  • 12 stk rødløk
  • 1 dl lettrømme
  • 8 ts sort eller rød lodderogn eller 100 gram finkuttet røkelaks
  • 2 kvister frisk dill

Slik gjør du

  1. Bruk en melsikt og sikt sammen bokhvetemel, bakepulver, salt og sukker.
  2. Pisk egget og rømmen sammen med melken. Rør det inn i melblandingen.
  3. Stek små pannekaker (bliniser) i ei middels varm stekepanne. Stek i ett til to minutter på den ene siden, til overflaten får små hull og ser litt tørr ut. Snu, og stek på den andre siden i ca. et halvt minutt.
  4. Skrell og hakk rødløken. Legg en blinis på hver tallerken og legg 1-2 teskjeer rømme på hver blinis sammen med en teskje lodderogn og litt hakket løk. Pynt med en kvist dill.
  5. Server blinisene nylaget.