Blomkål med ostesaus og reker

Ingredienser

Blomkål og reker:

  • 400 g frosne reker med skall
  • 2 l vann
  • 2 ts salt
  • 1 stk blomkål

Ostesaus:

  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss finhakket frisk dill (kan sløyfes)
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Tin rekene og rens dem. Legg dem i ei skål og sett dem i kjøleskapet.
  2. Kok opp vann og salt i en kjele.
  3. Skjær bort bladene og den ytterste delen av stilken på blomkålen.
  4. Lag et kryss i stilken på blomkålhodet, slik at det koker raskere.
  5. Legg blomkålen i kjelen med stilken opp når vannet fosskoker, og la det koke i 12-15 minutter.
  6. Stikk i blomkålen med en spiss kniv eller potetgaffel for å kjenne om den er mør.

Ostesaus:

  1. Ha margarinen i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
  2. Ta kjelen av plata. Tilsett litt og litt av melken og rør til blandingen er klumpfri mellom hver gang.
  3. Sett kjelen tilbake på plata og la sausen koke opp mens du rører godt.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter, tilsett ost og eventuelt dill. Smak til med salt.
  5. Legg hele blomkålhodet på et fat og hell saus over. Fordel rekene oppå. Server retten sammen med godt brød.