Brun saus

Ingredienser

  • 5 dl kraft fra koking av kjøttkakene, eller 5 dl kjøttbuljong
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • ca 5 dråper sukkerkulør

Slik gjør du

  1. Kjøttbuljongkraften i gryta skal bli saus. Sil kraften. Hvis du ikke lager kjøttkaker, kan du bruke 5 dl kjøttbuljong.
  2. Smelt smøret i en kjele og la det bruse kraftig.
  3. Når brusingen gir seg og smøret begynner å bli brunt, har du i melet og rører godt. La det frese en stund, til melet begynner å få farge. Dra kjelen av varmen og hell i kraften. Rør godt, slik at det ikke blir klumper.
  4. La sausen småkoke i 5 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Tilsett sukkerkulør til du får passe farge på sausen. Rør godt.
  7. Ha kjøttkakene tilbake i sausen og kok opp, slik at de blir gjennomvarme. 
    Du kan smake til sausen med et par skiver brunost, litt fløte eller worcestershiresaus.