Brune pinner

Ingredienser

  • 200 g mykt smør eller margarin
  • 200 g sukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 12 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 20 stk mandler

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Bruk håndmikser og pisk mykt smør og sukker hvitt (lyst og kremaktig)
  3. Skill eggene. Eggehvitene kan for eksempel brukes til kokosmakroner.
  4. Bland resten av ingrediensene inn i smørblandingen og rør sammen.
  5. Dryss litt mel på bordet. Ta deigen ut av bollen.
  6. Del deigen i seks deler. Trill delene til pølser og flytt dem over på stekebrettet. Trykk dem ut til flate stenger med fingrene.
  7. Visp egget og pensle kakestengene, dryss på sukker og mandler og stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter.
  8. Skjær stengene på skrå i 2 cm brede kaker mens de er varme.
  9. Legg de brune pinnene over på en rist og la dem bli helt kalde. Oppbevar dem i en tett boks.