Chili con carne

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 12 stk rød chili
  • 2 ss margarin eller olje
  • 300 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 1 boks chilibønner
  • 1 ts chilipulver
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Finhakk løken, hvitløken og chilien.
  2. Varm en stekepanne og ha i margarin eller olje. Brun karbonadedeigen i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili. Smuldre karbonadedeigen med en stekespade mens den stekes.
  3. Hell i tomatene og la det surre i 3-4 minutter.
  4. Rens og skjær paprikaen i biter. Ha chilibønnene og paprikabitene i gryta. Tilsett krydder. La det koke et par minutter.

Server chili con carne med salat og brød eller ris til.