Crema catalana (4 porsjoner)

Ingredienser

  • 12 stk appelsin
  • 2 dl kremfløte
  • 12 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 12 ts malt kanel
  • 2 stk egg

Slik gjør du

  1. Bruk den fineste siden på et rivjern og riv av skallet på appelsinen. Bruk bare det oransje.
  2. Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
  3. Visp sammen eggene med resten av sukkeret. Hell den varme fløtemelken i eggene mens du visper hele tiden. Sil blandingen gjennom en fin sil.
  4. Forvarm ovnen til 120 °C. Fyll blandingen i lave former eller i små kopper. Dryss litt kanel på toppen. Sett formene i en langpanne og sett langpannen midt i ovnen. Kok opp 1 liter vann og hell vannet i langpannen rundt formene. Pass på at du ikke søler eller brenner deg!
  5. Stek i 50-60 minutter, eller til eggeblandingen kjennes fast og litt dissende ut når du kjenner forsiktig på den med baksiden av en våt skje.
  6. Ta formene ut av ovnen og avkjøl dem. 
    Skjær av skallet på appelsinen med en skarp kniv slik at du får med alt det hvite. Skjær appelsinen i små biter. Legg dem på litt tørkepapir til du skal servere desserten. Legg bitene på toppen når du serverer.