Eggepanne

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 4 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 båt finhakket hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 stk vårløk eller en kvart purre
  • 2 stk tomat eller 6-8 cherrytomater
  • 14 stk grønn squash
  • 2 ts margarin til steking
  • 1 dl ferdigrevet ost eller 2 ss fetaost

Slik gjør du

  1. Visp egg, vann, salt, pepper og eventuelt hvitløk lett sammen.
  2. Skyll vårløken eller purren og skjær den i tynne skiver.
  3. Skjær tomatene i skiver eller del cherrytomatene i to.
  4. Skjær squashen i tynne skiver.
  5. Ha margarinen i en middels varm stekepanne. Hell eggeblandingen oppi.
  6. La eggeblandingen stivne litt og fordel grønnsakene og osten over.
  7. Skru ned varmen og la eggepannen stivne helt, gjerne under lokk.
  8. Bruk stekespaden og stikk litt i eggepanna mens den stivner, slik at det flytende på toppen renner ned i bunnen.
  9. Server gjerne ristet brød til.
I eggepannen kan du godt bruke middagsrester som kjøtt, fisk eller grønnsaker. Eller kanskje du finner litt osterester i kjøleskapet?