Eplekake

Ingredienser

  • 3 stk eple
  • 3 stk egg
  • 212 dl sukker
  • 112 dl margarin eller smør
  • 1 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss melis til dryss

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir i bunnen av en springform (rund kakeform).
  2. Skrell eplene og del dem i båter med en epledeler. Legg dem i en bolle med vann.
  3. Bruk en håndmikser og pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  4. Smelt margarinen og ha den i eggedosisen sammen med melken. Bland forsiktig med en slikkepott.
  5. Sikt hvetemel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i kakerøren.
  6. Hell kakerøren i formen. Bruk slikkepott.
  7. Tørk vannet av eplebåtene med kjøkkenpapir. Legg eplebåtene over kakerøra og dryss sukker og kanel over.
  8. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig stekt. Avkjøl den på en rist.
  9. Ha litt melis i en melsikt og dryss den over kaken før du serverer. Is smaker godt til.
    Slik legger du bakepapir i bunnen av en springform: Ta av ringen på formen, legg på bakepapiret og sett ringen på igjen.