Ertesuppe

Ingredienser

  • 2 dl tørkede tørkede gule erter
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 100 g lettsaltet sideflesk (kan sløyfes)
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 ts timian
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Dagen før: Ha ertene i en kjele og fyll den med kaldt vann. La det stå over natten.
  2. Hell vannet av ertene, og tilsett 1 liter nytt vann. Kok opp og ha i salt.
  3. Skjær kjøttet i skiver, så i strimler og til slutt i terninger. Ha det i kjelen og la det koke i ca. 1 time.
  4. Hakk løken og skjær gulroten i små biter.
  5. Ha løk, gulrot og timian i kjelen og la suppa koke videre i ca. 15 minutter.
  6. Smak eventuelt til med salt.
  7. Server ertesuppa med grovbrød eller flatbrød.