Falafel

Ingredienser

  • 12 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 14 ts kajennepepper eller chilipulver
  • 12 potte frisk koriander eller persille
  • 1 stk egg
  • 4 stk pitabrød gjerne grove

Slik gjør du

  1. Finhakk løken og hvitløken.
  2. Ha 1 ss olje i stekepanna og stek løken og hvitløken på middels varme til den er myk og blank.
  3. Ha kikertene i et dørslag og skyll dem godt i rennende vann. La dem renne godt av seg, og tørk med litt tørkepapir. Ha dem i en bolle sammen med løken.
  4. Tilsett spisskummen, koriander og kajennepepper.
  5. Mos det hele godt sammen med en potetmoser, eller kjør det sammen i en foodprosessor.
  6. Finhakk korianderen. Bland den inn i mosen sammen med egget. Bland alt godt.
  7. Smak til med mer salt og krydder hvis det er nødvendig.
  8. Form 8-10 små boller av blandingen og klem dem litt flate.
  9. Ha resten av oljen i stekepanna og stek falafelene på middels varme til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side.
  10. Server med pitabrød, salat og tzatziki.