Fårikål

Ingredienser

  • 1 kg hodekål
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Ta av de ytterste grove bladene på kålen og skjær bort den groveste delen av stilken.
  2. Del hodekålen i båter.
  3. Legg kjøtt og kål lagvis i ei gryte (kjøttet nederst, med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder.
  4. Hell på vann. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La fårikålen småkoke til kjøttet er så mørt at det løsner fra beina. Det tar ca. 2 timer. Sett tallerkener til varming på 100 °C i ovnen.
  5. Kok 2-3 poteter til hver person.
  6. Server fårikålen rykende varm, sammen med kokte poteter.
Noen liker også å jevne fårikålen. Da kan du strø 1-2 ss hvetemel mellom lagene.