Fine rundstykker/ brytebrød (8stk)

Ingredienser

  • 2 dl vann eller melk
  • 12 pk gjær
  • 1 ss olje eller flytende margarin
  • 12 ts salt
  • 5 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Varm vann eller melk til det er fingervarmt.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i vannet eller melken. Rør til gjæren har løst seg opp.
  3. Tilsett flytende margarin eller olje og salt.
  4. Rør inn melet til du har en passe fast deig. Elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapen og bollen.
  5. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  6. Ha litt mel på bakebordet og skrap deigen ut av bollen. Elt den sammen og del den i 8 like store emner.
  7. Sett stekeovnen på 210 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  8. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og legg dem på stekebrettet. Legger du dem tett sammen får du brytebrød. La rundstykkene etterheve under et rent kjøkkenhåndkle til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
  9. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.
  10. Stek brytebrødet eller rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.