Finnbiff med potetmos

Ingredienser

Finnbiff:

  • 2 stk gulrot
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 ss margarin til steking
  • 200 g reinsdyrskav
  • 1 dl vann
  • 1 dl melk
  • 3 stk knuste einebær
  • 1 dl rømme
  • 2 skiver brunost
  • 14 ts tørket timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Potetmos:

  • 6 stk potet
  • 5 dl vann
  • 112 dl melk
  • 2 ss margarin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 potte frisk persille

Slik gjør du

Finnbiff:

  1. Skrell gulrøttene og rens soppen. Skjær det i skiver. 
  2. Ha margarin i panna og stek reinskav raskt på sterk varme. Ha det over i ei gryte.
  3. Stek gulrøttene og soppen raskt på sterk varme. Ha det over i gryta.
  4. Tilsett vann og melk og rør om.
  5. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
  6. Knus einerbærene med et kjevle eller en morter og ha dem over i gryta.
  7. Tilsett rømme, brunost, einerbær og timian.
  8. Rør om og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Tilsett gjerne litt bacon i gryten for ekstra god smak.

Potetmos:

  1. Skrell potetene og del dem i terninger. Kok potetene i usaltet vann. Kjenn med en liten, skarp kniv eller potetgaffel om de er helt møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre i noen minutter.
  2. Mos potetene med et potetmoser.
  3. Rør inn melk og margarin. Rør godt, slik at potetmosen blir luftig.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Klipp opp persillen.
  6. Rør persillen inn i potetmosen eller dryss den over før du serverer.