Finnbiff med potetmos
Ingredienser
Finnbiff:
- 2 stk gulrot
- 100 g frisk sjampinjong
- 1 ss margarin til steking
- 200 g reinsdyrskav
- 1 dl vann
- 1 dl melk
- 3 stk knuste einebær
- 1 dl rømme
- 2 skiver brunost
- 1⁄4 ts tørket timian
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
Potetmos:
- 6 stk potet
- 5 dl vann
- 11⁄2 dl melk
- 2 ss margarin
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- 1⁄4 potte frisk persille
Slik gjør du
Finnbiff:
- Skrell gulrøttene og rens soppen. Skjær det i skiver.
- Ha margarin i panna og stek reinskav raskt på sterk varme. Ha det over i ei gryte.
- Stek gulrøttene og soppen raskt på sterk varme. Ha det over i gryta.
- Tilsett vann og melk og rør om.
- Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
- Knus einerbærene med et kjevle eller en morter og ha dem over i gryta.
- Tilsett rømme, brunost, einerbær og timian.
- Rør om og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett gjerne litt bacon i gryten for ekstra god smak.
Potetmos:
- Skrell potetene og del dem i terninger. Kok potetene i usaltet vann. Kjenn med en liten, skarp kniv eller potetgaffel om de er helt møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre i noen minutter.
- Mos potetene med et potetmoser.
- Rør inn melk og margarin. Rør godt, slik at potetmosen blir luftig.
- Smak til med salt og pepper.
- Klipp opp persillen.
- Rør persillen inn i potetmosen eller dryss den over før du serverer.
Sosialt