Fiskegrateng med revne gulrøtter

Ingredienser

Hvit saus:

  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk

Fiskegrateng:

  • 200 g torsk eller annen fisk, renset, gjerne rester av annen kokt fisk
  • 1 dl makaroni
  • 14 stk purre
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 stk egg
  • 2 ss strøkavring

Revne gulrøtter:

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 ss sukker

Strøkavring:

  • 4 skiver brød

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og smør en ildfast form.
  2. Ha margarinen i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
  3. Tilsett litt og litt av melken og rør til blandingen er klumpfri.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.
  5. Kok fisken hvis den er rå (se side 60 ).
  6. Kok makaronien slik det er forklart på pakken.
  7. Snitt purren i to på langs, skyll godt mellom lagene og skjær dem i ringer.
  8. Ha makaroni, purreringer, fisk, salt og pepper i den hvite sausen.
  9. Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.
  10. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sausen med en slikkepott.
  11. Hell blandingen i formen og dryss strøkavring på toppen.
  12. Stek fiskegratengen på nederste rille til den har hevet seg godt og blitt gyllen, ca. 35–40 minutter.
  13. Server fiskegratengen sammen med nykokte poteter og revne gulrøtter.

 Strøkavring:

  1. Tørk brødskivene til de er helt tørre, for eksempel i en brødrister eller på svak varme i stekeovnen.
  2. Ha de tørre brødskivene i en matprosessor og kjør til de er helt knust.
  3. Oppbevar strøkavringen i et glass med lokk.

Revne gulrøtter:

  1. Skrell gulrøttene og eplet.
  2. Bruk den groveste siden på et rivjern og riv gulrøttene og eplet i en bolle.
  3. Bland inn sitronsaft og sukker.