Fiskepinner

Ingredienser

  • 600 g torskefilet uten skinn og ben
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk egg
  • 2 ss melk
  • 1 dl griljermel
  • 12 dl margarin eller olje

Slik gjør du

  1. Skjær fiskefileten i 2–3 cm brede strimler og dryss litt salt på fisken.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  3. Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  4. Ha griljermel i en tredje skål.
  5. Tørk av fiskestrimlene med litt kjøkkenpapir. Vend dem først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
  6. Varm en stekepanne og ha i margarinen. Legg forsiktig i halvparten av de panerte fiskestrimlene og stek dem til de er gyllenbrune.
  7. Legg de ferdige fiskepinnene over på litt kjøkkenpapir og stek resten av fiskepinnene på samme måte. Hold fiskepinnene varme i ovnen.
  8. Server gjerne de hjemmelagede fiskepinnene med råkost og kokte poteter.