Fiskesuppe

Ingredienser

  • 200 g torskefilet , seifilet eller annen hvit fisk uten ben
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk fiskebuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 100 g laks eller ørret uten ben
  • 1 dl frosne erter
  • 1 ss frisk gressløk klippet i små biter

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene og del dem i små biter.
  2. Kok opp fiskebuljong i en kjele og legg gulrøttene oppi.
  3. Rist sammen melk og hvetemel i et glass med lokk og hell denne blandingen i en tynn stråle i suppen mens du rører godt. La det koke i 5 minutter.
  4. Skjær fisken i små terninger. Ha terningene i suppa sammen med ertene.
  5. La suppa småkoke i ca. 5 minutter til fisken er ferdig
  6. Smak til om suppa trenger litt salt eller pepper.
  7. Klipp litt gressløk over til slutt.

 Server fiskesuppa sammen med brød eller flatbrød.

Tilsett litt fløte hvis du har. Da får suppen ekstra fyldig og god smak.gjerne tilsette litt!