Fletteloff

Ingredienser

  • 2 dl vann eller melk
  • 12 pk gjær
  • 1 ss flytende margarin eller olje
  • 12 ts salt
  • 5 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Varm vann eller melk til det er fingervarmt.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i vannet eller melken.
  3. Tilsett flytende margarin og salt.
  4. Rør inn melet til du har en passe fast deig. Elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapen og bollen.
  5. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  6. Ha litt mel på bakebordet og skrap deigen ut av bollen.
  7. Sett stekeovnen på 220 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  8. Del deigen i tre like store deler emner og trill dem til pølser, ca. 20 cm lange. Flett pølsene sammen til en fin flette. Fest endene på undersiden.
  9. Legg loffen på stekebrettet og la den etterheve under et rent kjøkkenhåndkle til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
  10. Knekk egget  i en skål og visp det lett sammen med en gaffel. Pensle fletteloffen med eggeblandingen og dryss valmuefrø på toppen.
  11. Stek fletteloffen midt i ovnen til den er gyllen, ca. 20-25 minutter.
  12. Avkjøl den på en rist.