Frokostblanding

Ingredienser

  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss hasselnøtter
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss margarin
  • 1 ss sukker
  • 1 ss honning
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 3 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 140 °C og legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Grovhakk nøttene.
  3. Ha jus, margarin, sukker og honning i en liten kjele.
  4. Varm opp mens du rører. Rør til sukkeret er oppløst.
  5. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle.
  6. Hell jusblandingen over i bollen og bland.
  7. Fordel frokostblandingen jevnt utover på stekebrettet med en slikkepott.
  8. Sett brettet midt i stekeovnen.
  9. Bruk grytekluter og ta ut stekebrettet etter ca. 30 minutter.
  10. Rør i frokostblandingen med en rørespade og stek videre i 15–20 minutter.
  11. Avkjøl.

Spis blandingen med melk eller jogurt og friske bær eller frukt i biter.

Havregrøten kan godt lages på bare vann. Da bytter du ut melkemengden med like mye vann.