Glutenfrie eplerundstykker

Ingredienser

( Ca 16 stk ):

  • 4 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss psylliumfrøskall
  • 2 stk egg
  • 2 dl revet hvitost
  • 2 stk grovt revet eple
  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 4 dl melblanding grov, glutenfri
  • 6 dl melblanding fin, glutenfri
  • 2 ss Jyttemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 ss olje
  • 1 ss glutenfrie havregryn sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er fingervarm (37 °C).
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i melken og olje. Rør til gjæren har løst seg opp.
  3. Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen for hånd eller i kjøkkenmaskin i 5 minutter.
  4. Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle, og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  5. Sett stekeovnen på 225 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
  6. Ha litt glutenfritt mel og havregryn på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut av bollen. Elt deigen lett sammen og rull den til en tykk pølse. Del pølsen på midten og hver halvdel i 8 like store emner.
  7. Trill emnene til rundstykker og legg dem på stekeplaten. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sett lunt til etterheving i ca. 20 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med vann og strø over havregryn eller frø. Sett brettet midt i ovnen og stek rundstykkene i 12 minutter. Ta brettet ut av ovnen og avkjøl rundstykkene på rist. 
    Det er lettere å trille rundstykkene om du har litt olje på hendene.