Glutenfritt havrebrød

Ingredienser

  • 6 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 50 g lys sirup
  • 1 ss olje
  • 180 g Jyttemel
  • 120 g glutenfrie havregryn
  • 70 g potetmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 35 g psylliumfrøskall
  • 1 ss olje til smøring
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  1. Varm vannet til det er fingervarmt (37 °C).
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell vann, sirup og olje. Rør til gjæren har løst seg opp.
  3. Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen sammen i kjøkkenmaskin eller for hånd. deigen blir ganske klissete.
  4. Smør to brødformer (1 liters former) godt og fordel deigen i formene. Glatt ut overflaten med en slikkepott. Dekk formene med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i 20 minutter.
  5. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  6. Pensle brødene med vann og dryss over havregryn.
  7. Sett formene på rist på nederste rille i ovnen. Senk temperaturen til 200 °C. Stek brødene i 1 time.
  8. Bruk grytekluter og ta brødene ut av ovnen. Hvelv dem ut av formene og  avkjøl dem på rist. Pakk brødene i et rent kjøkkenhåndkle. La dem helst hvile til neste dag før du skjærer i dem.