Gratinert løksuppe

Ingredienser

  • 4 stk løk
  • 2 ss olje
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 l vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts timian
  • 12 ts pepper
  • 4 skiver brød
  • 4 ss ferdigrevet ost

Slik gjør du

  1. Skrell og del løken i to. Skjær dem i tynne skiver.
  2. Varm oljen i en kjele, ha i løken og stek den på middels varme mens du rører. Løken skal bli myk og gyllen.
  3. Tilsett buljong, laurbærblad og timian.
  4. La suppa småkoke under lokk i ca.15 minutter.
  5. Smak til med pepper.
  6. Rist brødskivene enten i brødrister eller i stekeovnen på 275 °C midt i ovnen, til de er gylne og sprø.
  7. Ha suppa over i ildfaste porsjonsskåler eller i en større ildfast form. Legg ristet brød på toppen og strø ost over.
  8. Gratiner suppa på 275 °C høyt i ovnen i ca. 5 minutter. Den er ferdig til servering når osten er smeltet og har fått fin farge. Pass på, slik at det ikke brenner seg!