Grillspyd med grønnsaker, kylling, laks og biffkjøtt

Ingredienser

  • 150 g laksefilet uten skinn og ben
  • 1 stk kyllingfilet
  • 150 g mørt biffkjøtt
  • 12 stk rød paprika
  • 12 stk gul paprika
  • 14 stk grønn squash
  • 12 stk rødløk
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 stk cherrytomat
  • 4 stk små frisk sjampinjong
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 12 stk grillspyd

Slik gjør du

  1. Legg trespydene i vann og la dem ligge i minst 30 minutter.
  2. Del laksen i fire strimler, del kyllingfileten i fire strimler og del kjøttet opp i 16 terninger (ca. 1½ cm x 1½ cm, som på bildet).
  3. Træ fisk, kylling og kjøtt på spydene (fire på hver som på bildet).
  4. Vask og rens grønnsakene og soppen. Del paprikaen, løken og squashen i biter.
  5. Træ grønnsakene og soppen på fire spyd.
  6. Pensle alle spydene med olje og dryss på krydder.
  7. Stek spydene i ei varm stekepanne med litt olje i ca. 2 minutter på hver side. Etterstek dem i ca. 2 minutter på svakere varme, til fisken og kyllingen er gjennomstekt. Du kan også grille alle spydene i ovnen under grillelementet, 2-3 minutter på hver side, eller bruke utegrillen.
  8. Server gjerne spydene med stekte potetbåter til.