Grønnsaksuppe

Ingredienser

  • 2 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 2 skiver kålrot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 l vann
  • 2 ss hakket frisk persille (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Vask og skrell grønnsakene og del dem i små biter.
  2. Kok opp grønnsakbuljongen.
  3. Ha i grønnsakene og kok dem i ca. 10 minutter til de så vidt er gjennomkokte. (Prøv med en liten, spiss kniv. Grønnsakene skal være lette å stikke i).
  4. Smak på suppen og tilsett eventuelt litt salt og pepper.
  5. Dryss gjerne litt hakket persille over suppa når du skal servere den.
  6. Server grønnsaksuppen med brød, flatbrød, scones eller kuvertbrød.
Grønnsaksuppen kan du variere på mange måter ved å bytte ut eller legge til grønnsaker som du liker godt. Med hvitløk og en boks knuste tomater blir det for eksempel ei super italienskinspirert suppe!