Grove hamburgerbrød

Ingredienser

  • 212 dl vann eller melk
  • 12 pk fersk gjær
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 312 dl fin sammalt hvete
  • 312 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm opp vannet til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i vannet.
  2. Ha i sukker, salt, margarin og egg. Tilsett mel til passe fast deig. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin.
  3. Dekk deigen med et klede og la den heve i ca. 30 minutter.
  4. Dekk et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 200 °C.
  5. Ha deigen på et melet bakebord. Del den i 8 like store emner, form dem runde og flate og legg dem på stekebrettet. Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 20 minutter til omtrent dobbel størrelse.
  6. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i 10-12 minutter til de har fått fin, gyllen farge. Avkjøl hamburgerbrødene under klede, så holder de seg myke.