Grove pizzavafler

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 112 dl fullkorns hvetemel
  • 112 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl havregryn
  • 12 ts bakepulver
  • 2 ss margarin
  • 2 stk egg
  • 4 dl melk

Fyll:

  • 100 g kokt skinke eller annet godt kjøttpålegg
  • 3 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle. Tilsett egg og melk og flytende margarin. Rør alt sammen til en jevn røre. La gjerne røren svelle i 20 minutter før steking.
  2. Strimle kjøttpålegg og riv ost, slik at fyllet er klart til bruk.
  3. Hell en passe stor øse vaffelrøre i et varmt vaffeljern. Fordel strimlet kjøtt, revet ost og litt pizzakrydder på toppen og lukk vaffeljernet. Stek vaflene til de er passe stekt, og avkjøl vaffelplatene på rist.

Strø over oregano eller pizzakrydder.