Grove rundstykker

Ingredienser

  • 312 dl vann eller melk
  • 12 pk gjær
  • 3 ss flytende margarin eller olje
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 300 g grov sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
  • 12 stk egg til pensling
  • 2 ts sesamfrø til pynt

Slik gjør du

  1. Varm vann eller melk til det er fingervarmt.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i vannet eller melken. Rør til gjæren har løst seg opp.
  3. Tilsett oljen eller flytende margarin og salt og sukker.
  4. Rør inn melet. Tilsett grovt mel først og deretter fint mel til du har en passe fast deig. Elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapen og bakebollen.
  5. Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  6. Sett stekeovnen på 200 grader. legg bakepapir på et stekebrett.
  7. Ha litt mel på bakebordet og skrap deigen ut av bollen.
  8. Form deigen til en pølse og kutt pølsen i 8 like store emner. Trill hvert emne til runde, fine rundstykker. Legg dem over på et stekebrett. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev til rundstykkene til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  9. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i 10-12 minutter til de har fått fin, gyllen farge. Avkjøl hamburgerbrødene under et rent kjøkkenhåndkle, så holder de seg myke.