Grove scones (16 stk)

Ingredienser

  • 100 g margarin , ca 5 ss
  • 5 dl grov sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 14 ts salt
  • 5 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 2 ss linfrø eller gresskarkjerner til å strø på toppen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Bruk hendene og smuldre margarinen og melet.
  3. Ha i de andre ingrediensene (bortsett fra frøene). Bruk en rørespade og bland alt godt sammen.
  4. Ha litt mel på bakebordet og tøm ut deigen. Del deigen i fire emner og rull dem til store boller.
  5. Legg bollene på stekebrettet og klapp dem litt flate. Lag et kryss i deigen med en kniv. Ikke skjær helt igjennom.
  6. Pensle med melk og dryss med frø.
  7. Stek sconesene i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.