Gulrotkake med ostekrem

Ingredienser

Gulrotkake:

  • 3 stk gulrot
  • 1 dl hasselnøtter (kan sløyfes)
  • 4 stk egg
  • 212 dl sukker
  • 312 dl hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts natron
  • 12 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl olje

Ostekrem:

  • 150 g kremost naturell
  • 212 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker

Pynt:

  • 1 stk gulrot strimlet med ostehøvel eller potetskreller

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C og smør ei lita langpanne eller en brødform (1½ liter).
  2. Skrell gulrøttene og riv dem grovt på et rivjern.
  3. Hakk nøttene med en skarp kniv.
  4. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Når du kan skrive OLE  med vispen i eggedosisen er den stiv nok.
  5. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker.
  6. Ha melblandingen i eggedosisen vekselvis med oljen.
  7. Rør forsiktig inn gulrøttene og nøttene. Bland godt.
  8. Fordel røra i formen og stek kaken i ca. 45 minutter.
  9. Sjekk med en liten trepinne (grillspyd av tre) om kaken er stekt: Stikk pinnen i midten av kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdigstekt.
  10. Bruk grytekluter og ta kaken ut av ovnen.Hvelv kaken ut av formen og avkjøl den på en rist. 
  11. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det får smørbar konsistens.
  12. Bre ostekremen over kaken når den er helt kald. Skjær kaken i biter/firkanter og pynt med strimler av gulrot.