Hamburger

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 12 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk egg
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ts margarin eller olje til steking
  • 4 stk salatblad
  • 2 stk tomat
  • 12 stk rødløk
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og ha i en bolle sammen med karbonadedeig.
  2. Rør inn salt, pepper og egg i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  3. Del deigen i fire like store deler. Ha litt vann på hendene og form deigen til runde kaker klem dem ut til store, flate burgere.
  4. Varm en stekepanne og ha i margarin eller olje. Stek burgerne på sterk varme, 2-3 minutter på hver side.
  5. Del hamburgerbrødene og fyll dem med salat, hamburger, tomat og løk. Ha på aïoli, ketchup eller annen saus etter eget ønske.
    Du kan bruke urtedippen på side 103 som dressing til hamburgerne. Ved å bruke kjøttdeig er det lettere å få et saftig resultat. Karbonadedeig inneholder mindre fett og er derfor et sunnere valg enn kjøttdeig.