Hjemmelagde fiskepinner

Ingredienser

  • 600 g torskefilet uten skinn og ben
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk egg
  • 2 ss melk
  • 1 dl griljermel
  • 12 dl olje eller margarin til steking
  • 800 g potet

Råkost:

  • 4 stk gulrot
  • 1 stk appelsin

Slik gjør du

  1. Start med å sette over poteter til koking.
  2. Skjær fiskefileten i 2-3 cm brede strimler. Dryss litt salt på fisken.
  3. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  4. Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  5. Ha griljermel i en tredje skål.
  6. Tørk av fiskestrimlene med litt kjøkkenpapir. Vend dem først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
  7. Varm en stekepanne og ha i oljen. Legg forsiktig i halvparten av de panerte fiskestrimlene og stek dem til de er gyllenbrune.
  8. Legg de ferdige fiskepinnene over på litt kjøkkenpapir og stek resten på samme måten. Hold fiskepinnene varme i en ildfast form i ovnen på 75°C .
  9. Riv gulrøttene grovt på et rivjern. Skrell appelsinen og del den i små biter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt salt og pepper.
  10. Server hjemmelagde fiskepinner med råkost og kokte poteter.