Is med sjokoladesaus

Ingredienser

Is:

  • 3 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 112 ts vaniljesukker

Sjokoladesaus:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 2 dl melk

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker.
  3. Bruk slikkepott og bland eggedosisen og kremen.
  4. Hell isblandingen i porsjonsformer. sett formene i fryseren og la dem stå i minst to timer.
  5. Brekk sjokoladen i biter.
  6. Ha melken i en kjele og varm til kokepunktet. Trekk kjelen av varmen og ha i sjokoladen. La stå til sjokoladen er myk, og rør godt til du har en glatt saus.
Du kan smake til isen med hakkede nøtter, non stop, frukt og bær eller noe annet du liker godt. Om du ikke fryser isen, kan du servere den som krem til for eksempel rødgrøt eller friske bær. Da kalles det råkrem.