Julekrydrede medisterboller

Ingredienser

( Ca 20 stk ):

  • 400 g medisterdeig
  • 112 ts salt
  • 2 dl melk
  • 2 ss potetmel
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts malt ingefær
  • 14 ts malt nellik
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk eple i biter
  • 10 stk svisker delt i to

Slik gjør du

  1. Både medisterdeigen og melken bør ha kjøleskaptemperatur.
  2. Rør saltet inn i deigen med en rørespade til du ser at den er seig og litt klebrig når du tar på den.
  3. Spe med halvparten av melken litt etter litt og rør godt mellom hver speing.
  4. Bland inn potetmel og krydder og rør godt. Spe med resten av melken.
  5. Dypp en liten skje i vann og form små boller ved hjelp av skjeen og hånden din. Legg kjøttbollene på en tallerken til alle er ferdige.
  6. Varm en stekepanne og ha i margarinen. Når margarinen slutter å bruse kan du legge i kjøttbollene.
  7. Stek bollene på middels varme til de er fint stekt på alle kanter. La dem ettersteke på lav varme noen minutter. Sjekk at de er gjennomstekt ved å dele en bolle i to.
  8. Del eplet i skiver og deretter i biter. Bruk en tannpirker eller cocktailpinne og træ på en sviskebit, en eplebit og en kjøttbolle. Sett på fat.