Kålstuing

Ingredienser

  • 12 stk hodekål (ca. 500 g )
  • 12 l vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss margarin
  • 212 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 14 ts malt muskat
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ta av de ytterste bladene på kålen og skjær bort den groveste delen av stilken.
  2. Del kålen i skiver, og så i biter, ca. 2 x 2cm, og kok dem sammen med vann og salt (ca. 15 minutter), til kålen er gjennomkokt.
  3. Ha kålen over i et dørslag og la alt vannet renne av.
  4. Ha margarinen i en kjele og tilsett melet. Spe med melk til du får en litt tykk saus. Rør godt mellom hver speing, slik at sausen ikke blir klumpete.
  5. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper.
  6. Ha kålen i den hvite sausen, bland og gi kålstuingen et raskt oppkok før servering.
Du kan lage grønnsakstuinger på samme måte av ulike typer grønnsaker, for eksempel blomkål, brokkoli, gulrøtter, kålrot, bønner og sukkererter. Bland gjerne flere grønnsaker i den samme stuingen, for eksempel gulrøtter og sukkererter.