Kefirkake med sjokolade-ostekrem

Ingredienser

Kefirkake:

  • 200 g margarin eller smør
  • 1 l kefir
  • 500 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 4 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 3 ts malt kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Sjokolade og -ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 150 g smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • ca 2 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen til 180 °C og legg bakepapir i langpannen.
  2. Smelt margarin og avkjøl til det er omtrent fingervarmt.
  3. Ha kefir, sukker, hvetemel, natron, kanel, kardemomme og vaniljesukker i en bakebolle. Hell over avkjølt smør og rør alt sammen til en jevn og klumpfri røre.
  4. Fordel røren i langpannen med bakepapir og stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter til den er gjennomstekt.
  5. Legg en rist over langpannen. Bruk grytekluter og snu alt opp-ned, slik at kaken ligger på rista. Fjern bakepapiret på kefirkaken og la den avkjøle.
  6. Pisk kremost, smør, melis og vaniljesukker med en håndmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Rør inn kakaopulver til ønsket farge og smak.