Koking av egg

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ta eggene ut av kjøleskapet en god stund før de skal kokes, for da sprekker ikke skallet så lett. Du kan også bruke en nål og stikke hull så vidt gjennom skallet i den butte enden av eggene for å unngå at de sprekker under kokingen.
  2. Kok opp vannet. Bruk skje og legg ett og ett egg forsiktig ned i vannet. Skru ned platen, slik at det ikke fosskoker.
  3. Ta tiden fra eggene legges i vannet.
  4. Ta eggene opp av vannet straks de er ferdigkokte (se koketider).
  5. Avkjøl hardkokte egg i iskaldt vann i 10 minutter. Hvis eggene ikke avkjøles godt nok, kan det bli en grønn kant rundt plommen.
Koketider for egg: Bløtkokte 3-6 minutter ."Smilende" (fast eggehvite, bløt plomme) 6-8 minutter. Hardkokte 8-10 minutter.