Kokt laks med agurksalat og kokte poteter

Ingredienser

Kokt laks:

  • 500 g laksefilet uten skinn og ben
  • 5 dl vann
  • 112 ts salt

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 12 dl vann
  • 1 ss frisk persille

Kokte poteter:

  • 8 stk små eller 4 store potet
  • 1 l vann
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok opp vann. Ha i salt.
  2. Bruk en hullsleiv og legg fisken i vannet.
  3. La fisken trekke i 8-10 minutter. (Å trekke vil si at vannet ikke skal boblekoke. Det gjør du ved å skru ned varmen på platen til litt under middels. Da blir fisken saftig og god).
  4. Gjør klar litt tørkepapir. Løft fisken opp med hullsleiven og legg dem over papiret uten å fjerne hullsleiven. Deretter løfter du de over på et serveringsfat.

Agurksalat:

  1. Skrell bort noe av det grønne skallet på agurken.
  2. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel.
  3. Bland sukker, salt, pepper, eddik og vann. Hell blandingen over agurkskivene. Dryss over finhakket persille før du serverer.