Kransekakestubber

Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 125 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • ca 1 dl pistasjnøtter
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 212 ss traktet eller kokt kaffe

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Bruk en mandelkvern eller en matprosessor og mal mandlene.
  3. Sikt inn melis i mandlene og bland dette godt.
  4. Bruk nyvaskede hender og kna inn så mye av eggehviten at du får en fast og sammenhengende deig.
  5. Trill deigen til lillefingertykke pølser og kutt dem i 5 cm. lange biter.
  6. Legg kakene på stekebrettet og stek dem i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på en rist.
  7. Bruk en skarp kniv og finhakk pistasjnøttene. Smelt sjokoladen i kaffe over svak varme og rør først når all sjokoladen er smeltet.
  8. Dypp endene på hver kake i sjokolade og deretter i hakkede nøtter, og drei på kaken slik at nøtteblandingen fester seg. Avkjøl kakene på en kakerist som er dekket med bakepapir.
  9. Oppbevar kransekakestubbene i en tett boks. De er også fine å fryse.
Har du ikke mandelkvern, går det an å male mandlene en foodprosessor.