Krumkaker

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 34 ts malt kardemomme

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og avkjøl det.
  2. Pisk egg og sukkeret til eggedosis.
  3. Bland smøret lett i eggedosisen.
  4. Bland melet og kardemommen og rør det inn i blandingen.
  5. La røra stå på benken og svelle en stund (ca. 15 minutter).
  6. Varm opp krumkakejernet.
  7. Legg en teskje røre på midten av krumkakejernet. (A og B)
  8. Sek kaken til den er lysebrun og ta den ut med en kniv. (C)
  9. Form krumkaken raskt til kremmerhus rundt en «krumkakepinne» (D) eller legg den raskt over en passe stor kopp. (E)
Du kan fylle krumkakene med pisket krem og bær eller syltetøy like før servering.
Hvis røren blir for tykk etter at den har svellet, kan du røre inn 1-2 ss vann.

Krumkaker trinnbilde 1A.

Krumkaker trinnbilde 3B.

Krumkaker trinnbilde 4C.

Krumkaker trinnbilde 5D.

Krumkaker over koppE.