Kyllingfilet med poteter i tomatsaus

Ingredienser

  • 1 ss margarin
  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 ts sukker
  • 4 stk potet
  • 12 stk brokkoli

Slik gjør du

  1. Ha margarinen i stekepannen og stek kyllingfiletene på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned temperaturen på platen til svak varme og legg et lokk over stekepannen. Etterstek kyllingfiletene i 6–8 minutter. Legg filetene på en tallerken.
  2. Grovhakk løken og hvitløken.
  3. Stek løken og hvitløken på middels varme til løken blir blank – den skal ikke bli brun.
  4. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og oregano og la alt småkoke på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til tomatsausen med salt, pepper og sukker.
  5. Skrell potetene og del dem i biter. Del brokkolien i litt store biter.
  6. Ha vann i en kjele og kok det opp. Ha potetbitene i det kokende vannet og la dem koke i 7 minutter.
  7. Legg brokkolien i kjelen og kok opp vannet igjen. La det koke 3–4 minutter. Bruk grytekluter og lokk og hell av kokevannet. Legg deretter brokkolien på et fat.
  8. Bland potetbitene inn i tomatsausen og varm opp alt sammen.
  9. Skjær kyllingfiletene i skiver og server dem med tomatsaus og brokkoli.