Lakseburgere med grove brød og aioli

Ingredienser

Lakseburgere (4 stk):

  • 14 potte frisk gressløk
  • 400 g laksefilet uten skinn og ben
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 stk sitron saften av
  • 1 ss olje til steking

Garnityr:

  • 4 stk salatblad
  • 14 stk agurk
  • 12 stk rødløk
  • 4 stk grove hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Klipp gressløken fint opp.
  2. Finhakk laksefileten og bland den med gressløk, salt og pepper og sitronsaft. Du kan også kjøre dette sammen i en matprosessor.
  3. Del deigen i fire like emner og form fire flate lakseburgere.
  4. Varm oljen i en stekepanne og stek lakseburgerene i varm panne, ca 2 minutter på hver side.
  5. Skjær agurk og rødløk i skiver.
  6. Legg lakseburgerene i varme burgerbrød sammen med salat, agurkskiver, ringer av rødløk eller annet ønsket tilbehør. Litt aioli smaker godt som dressing.