Lasagne

Ingredienser

Kjøttsaus:

  • 112 ss olje
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • ca 1 dl vann
  • 1 ts tørket basilikum

Ostesaus:

  • 2 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 9 stk lasagneplater
  • 1 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C og smør en ildfast form.
  2. Varm stekepanna og ha i litt av oljen. Legg i kjøttdeigen og stek den på sterk varme. Bruk stekespade til å dele kjøttdeigen i biter. Ta ut kjøttdeigen av panna når den er gjennomstekt. Skrell og hakk løken og hvitløken og stek den raskt med litt olje i stekepanna. Tilsett kjøttdeigen, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne. Tilsett basilikum.
  4. Smelt margarinen i en kjele og rør inn mel. Spe med melk. Tilsett melken litt av gangen og rør hver gang blandingen er klumpfri. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk. Bland inn parmesan. Smak til med krydder.
  5. Legg ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis i den ildfaste formen. Start og avslutt med ostesaus. Dryss revet ost på toppen.
  6. Sett formen i ovnen og la lasagnen steke i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. Ta formen ut av ovnen og la lasagnen hvile i minst 10 minutter før servering.
  7. Server gjerne bagetter og grønn salat til.
Hvis du vil lage lasagne med fisk, kan du lage sausen uten sjampinjong, og legge biter av rå fisk (for eksempel torsk) mellom lagene sammen med sausen.