Lomper (12-14 stk)

Ingredienser

  • 800 g potet
  • 1 ts salt
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel
  • 2 ss hvetemel til kjevling

Slik gjør du

  1. Vask potetene og kok dem helt møre med skallet på. Skrell dem og mos den godt med en potetmoser sammen med saltet.
  2. Bland forsiktig inn hvetemel og rugmel litt etter litt, til du har en myk deig som ikke er klissete. Men du må ikke bruke for mye mel, for da blir lompene harde.
  3. Del deigen i 12 emner og trill dem til små boller. Ha litt hvetemel på bordet og kjevle ut tynne lomper, ca. 20 cm i diameter. Vær lett på hånden, og snu lompene flere ganger mens du kjevler, så de ikke setter seg fast i benken. Bruk en stekespade eller liknende når du snur dem.
  4. Stek lompene på begge sider i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et rent klede til alle er stekt.
Bruk melne poteter, ikke kokefaste! Sjekk på posen, der står det hva slags potet det er.
Har du ikke en kjevle, kan du bruke en tomflaske av glass isteden.