Maki sushi

Ingredienser

Maki sushi:

  • 2 dl sushiris eller grøtris
  • 1 stk mango
  • 12 stk agurk
  • 200 g laksefilet uten skinn og ben (må ha vært fryst)
  • 6 plater nori (grønne ark som brukes til maki)

Sushieddik:

  • 112 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 3 ss riseddik

Tilbehør:

  • 1 flaske soyasaus
  • 1 tube wasabi
  • 1 glass syltet ingefær
  • 1 stk bambusmatte

Slik gjør du

  1. Kok ris og ha på sushieddik på samme måte som til nigiri sushi (punktene 1-7).
  2. Del mangoen i to, ved å skjære på hver side av steinen i midten. Fjern steinen og skrell de to halvdelene.
  3. Skjær mangoen, agurken og laksen i strimler, ca. 1 cm. tykke.
  4. Legg et ark noritang på bambusmatten og fordel et lag ris utover arket med en skje som har vært dyppet i vann (A). Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
  5. Legg strimler av laks, mango og agurk ved siden av hverandre på risen (B).
  6. Ha litt eddikvann på fingeren og gni det utover på den øverste kanten av noritangen.
  7. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
  8. Fjern bambusmatten og legg makirullene i kjøleskap etter hvert som de blir ferdige.
  9. Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter (C).
  10. Server maki sushi-bitene med soyasaus, wasabi og ingefær.