Marmorkake

Ingredienser

  • 175 g mykt smør eller margarin
  • 212 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 112 dl melk
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss melk

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C og smør en brødform (1.5l liter).
  2. Ha smør og sukker i en bolle rør det hvitt (lyst og kremaktig) med håndmikser.
  3. Rør ett og ett egg inn i smørblandingen.
  4. Bland mel og bakepulver. Ha halvparten av melblandingen i smørblandingen  og rør det sammen med en slikkepott.
  5. Ha i melken og bland sammen med slikkepotten.
  6. Ha i resten av melet og bland godt sammen til en fin og glatt røre.
  7. Bruk en slikkepott og ta ca. 1/3 av røren over i en liten bolle.
  8. Rør sammen kakao, vaniljesukker og 2 ss melk. Ha dette i den minste røren. Bland godt med en slikkepott.
  9. Ha halvparten av den lyse røren i brødformen og glatt den utover med slikkepott.
  10. Ha kakaorøren i brødformen og fordel forsiktig utover med en slikkepott.
  11. Ha resten av den lyse røren i formen og fordel forsiktig utover med en slikkepott.
  12. Bruk en skje eller gaffel og dra den forsiktig gjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre.
  13. Sett kaken på rist nederst i ovnen og stek i 45 minutter
  14. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 minutter til, og sjekke på nytt.
  15. Bruk grytekluter og ta kaken ut av formen. La kaken avkjøles i formen noen minutter. Bruk en tynn kniv og løsne kaken fra formen. Hvelv kaken ut av formen og la den bli helt kald.