Marsipan

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 1 ss eggehvite

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 100 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Kok opp vann i en kjele og ha i mandlene.Trekk kjelen av plata og la den stå i ca. 5 minutter.
  3. Hell vannet av mandlene og klem dem ut av skallet.
  4. Fordel mandlene utover på stekebrettet og tørk dem i ovnen i ca. 1 time.
  5. Mal mandlene én eller to ganger i ei mandelkvern eller i flere omganger i en matprosessor.
  6. Mal mandlene en gang til sammen med melis.
  7. Bland inn eggehvite og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
  8. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst 2 timer. Den kan gjerne ligge i kjøleskapet over natten.
  9. Så er det bare å bruke fantasien når du lager marsipanfigurer! Kanskje den som får mandel i grøten kan få en hjemmelaget marsipangris?
    Om det er vanskelig å forme figurer med hendene, kan du bruke små pepperkakeformer. Du kan farge marsipanen med noen dråper konditorfarge og elte inn litt mer melis.