Masala-torsk

Ingredienser

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 12 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 4 ss olje
  • 3 ss sitronsaft
  • 400 g torskefilet
  • 150 g hodekål
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk rød chili
  • 1 ss olje til steking
  • 14 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C og pensle en ildfast form med olje.
  2. Rens og hakk hvitløken og bland den med krydder, olje og sitronsaft. Pensle torskefileten på begge sider med denne blandingen. Legg fisken i formen og stek den midt i ovnen i 12-14 minutter. Prøv med en kniv og se om fisken er stekt helt igjennom.
  3. Ta av de ytterste bladene på hodekålen og skjær den i fine strimler med en skarp kniv. Skrell gulroten og skjær den i strimler på langs med en ostehøvel. Rens og finhakk chilien.
  4. Varm oljen i stekepanna og stek grønnsakene i 3-4 minutter på god varme. Rør i grønnsakene mens du steker dem. Hakk korianderen og dryss den over.
  5. Server torsken sammen med de chilistekte grønnsakene.