Matmuffins med halvtørkede tomater

Ingredienser

Muffinsrøre (12 stk):

  • 160 g fullkornhvetemel
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts sukker
  • 14 ts salt
  • 2 stk egg
  • 150 g lettrømme
  • 12 dl melk
  • 2 ss olje

Fyll:

  • 100 g fetaost
  • 12 stk semitørket tomat
  • 50 g babyspinat

Halvtørkede tomater:

  • 500 g cherrytomat

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til muffinsrøren i en bakebolle, og bland godt.
  2. Del fetaosten og tomatene i biter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.
  3. Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. 
Har du ikke laget semitørkede tomater, kan du bruke tørkede tomater som du bløtlegger i litt vann, eller marinerte soltørkede tomater i olje.

Halvtørkede tomater:

  1. Skyll tomatene.
  2. Del tomatene i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  3. La tomatene tørke i ovnen på 70-90 °C i 2-3 timer.
  4. Oppbevar de ferdigtørkede tomatene i en tett beholder eller i et glass med olivenolje i kjøleskapet.